Джордж и Амал Клуни дариха 500 000 долара за организирането на

...
Джордж и Амал Клуни дариха 500 000 долара за организирането на
Коментари Харесай

Джордж и Амал Клуни дариха 500 000 долара за протест срещу огнестрелните оръжия

Джордж и Амал Клуни подариха 500 000 $ за организирането на проява против огнестрелните оръжия на 24 март във Вашингтон, заяви Франс прес.

Оцелелите възпитаници от всеобщото ликвидиране в Паркланд, лишило живота на 17 души, оповестиха в неделя, че провеждат „ Марш за нашия живот “ на 24 март, с цел да изискат стягане на контрола върху огнестрелните оръжия.

" Амал и аз сме въодушевени от смелостта и красноречието на девойките и момчетата от гимназията „ Стоунман Дългас “. Нашето семейство ще бъде на 24 март един до друг с това необикновено потомство младежи от цялата страна и, от името на нашите деца Ела и Александър, даряваме 500 000 $, с цел да помогнем с финансирането на това основополагащо събитие. От това зависи животът на нашите деца “, съобщи с декларация Джордж Клуни.

Дженифър Лопес, Луис Фонси, Ким Кардашиян, Елън ДеДженерис и други американски звезди се причислиха към гласовете за по-строг надзор върху огнестрелните оръжия след стрелбата в гимназията във Флорида предходната седмица.

В същото време американските политици са надълбоко разграничени по въпроса и това стопира приемането на основни законодателни промени през последните години, макар увеличаващия се брой набези с огнестрелни оръжия в американски учебни заведения в цялата страна.

Президентът Доналд Тръмп, който е срещу рестриктивните мерки за продажба на огнестрелни оръжия, съобщи през вчерашния ден, че желае да забрани продажбата на устройства, с които полуавтоматичните пушки стрелят бързо, като автоматизирани.

Тръмп и мощното лоби на Националната оръжейна асоциация са гневни съперниците на възбраната за свободна продажба на огнестрелно оръжие. Президентът даже се опита да упрекна ФБР, че не е предотвратило убийствата във Флорида и заприказва за въоръжаване на учителите.  

Устройствата " bump stock " разрешават бързото презареждане на оръжията, както при автоматизираните. 12 от пушките на стрелеца от Лас Вегас са били снабдени с тази система, посредством която може да се стреля със скорост 9 патрона в секунда. Тогава даже оръжейната асоциация се разгласи за рестрикции за продажбата на устройствата. 5 месеца след касапницата в Лас Вегас администрацията на Тръмп не предприе нищо, до през вчерашния ден.

Според социологическо изследване, оповестено през вчерашния ден, съвсем близо двама от всеки трима американци желаят ограничавания за огнестрелните оръжия - 66%. 31% са срещу съгласно допитването измежду 1249 души, осъществено от 16 до 19 август предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР